Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 1 kg zemiakov
- 1 veľká biela cibuľa
- 2 zelené papriky
- 250 g moravského údeného
- 250 g cukety
- 3 vajcia
- 200 g 30% smotany
- 100 ml mlieka
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička korenia
- hrsť petržlenovej vňate
- 150 goudy
- 2 lyžice sadla
Zapečené zemiaky v teplovzdušnej fritéze
Fritujte, grilujte, pečte mäsa, múčniky aj pizze, sušte potraviny alebo v teplovzdušnej fritéze Catler HG 410 zapekajte zemiaky.
Postup:
- Zemiaky dáme uvariť v šupke – cca 15 minút. Po uvarení ich olúpeme a nakrájame na menšie kúsky - cca 1 x 1 cm.
- Nakrájame si nadrobno cibuľu, papriku, údené mäso a cuketu.
- Na rozohriatej masti si zosklovatíme cibuľku, pridáme mäso, a keď je opečené dohneda, pridáme cuketu s paprikou a opekáme ďalších 5 minút.
- Zmiešame si vajcia, smotanu, mlieko, soľ a korenie.
- Dôkladne premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať a najemno nastrúhaný syr.
- Naštartujeme teplovzdušnú fritézu na 180 ° C s časovačom na 30 minút.
- Zemiaky zmiešame so smotanovou a mäsovou zmesou. Vylejeme do pekáča fritézy a uhladíme vrch. Vložíme do fritézy a už iba čakáme.
- Servírujeme ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou a pridáme zavarenú uhorku.