Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Zapečené zemiaky v teplovzdušnej fritéze
  • 1 kg zemiakov
  • 1 veľká biela cibuľa
  • 2 zelené papriky
  • 250 g moravského údeného
  • 250 g cukety
  • 3 vajcia
  • 200 g 30% smotany
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička korenia
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 150 goudy
  • 2 lyžice sadla

Zapečené zemiaky v teplovzdušnej fritéze

Fritujte, grilujte, pečte mäsa, múčniky aj pizze, sušte potraviny alebo v teplovzdušnej fritéze Catler HG 410 zapekajte zemiaky.

Postup:

  1. Zemiaky dáme uvariť v šupke – cca 15 minút. Po uvarení ich olúpeme a nakrájame na menšie kúsky - cca 1 x 1 cm.
  2. Nakrájame si nadrobno cibuľu, papriku, údené mäso a cuketu.
  3. Na rozohriatej masti si zosklovatíme cibuľku, pridáme mäso, a keď je opečené dohneda, pridáme cuketu s paprikou a opekáme ďalších 5 minút.
  4. Zmiešame si vajcia, smotanu, mlieko, soľ a korenie.
  5. Dôkladne premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať a najemno nastrúhaný syr.
  6. Naštartujeme teplovzdušnú fritézu na 180 ° C s časovačom na 30 minút.
  7. Zemiaky zmiešame so smotanovou a mäsovou zmesou. Vylejeme do pekáča fritézy a uhladíme vrch. Vložíme do fritézy a už iba čakáme.
  8. Servírujeme ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou a pridáme zavarenú uhorku.
Dobrú chuť.