Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Salisbury steaky so zemiakovou kašou

Salisbury steaky

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa (pliecko)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžice strúhanky
  • 1 vajce
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 1 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička horčica
  • 1 lyžička worcestrovej omáčky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • štipka kajenskej papriky
  • soľ, korenie, petržlenová vňať

Hubová omáčka

  • 1 väčšia cibuľa
  • 50 g sušených húb
  • 750 ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžička worcestrovej omáčky
  • 3 vetvičky tymiánu
  • soľ, korenie
  • 2 lyžice masla
  • 2-3 lyžice hladkej múky
  • slnečnicový olej

Zemiaková kaša

  • 1,2 kg zemiakov typu C
  • 130 ml teplého mlieka
  • 100 g zmeknutého masla
  • soľ

Salisbury steaky so zemiakovou kašou

Lahodné hovädzie fašírky v podobe Salisburských steakov jednoducho pripravíte a sú ideálne na nedeľný obed. Od mletia mäsa, cez prípravu fašírok až po zemiakovú kašu vám pomôže kuchynský robot Catler KM 8013. Nasledujte recept od foodblogerky Sandry @varime.blog

Postup:

  1. Hovädzie mäso pomelieme v kuchynskom robote Catler KM 8013. V mise zmiešame mäso, najemno nakrájanú cibuľku, nastrúhaný cesnak, strúhanku, vajcia, oleje, paradajkový pretlak, horčicu, kajenskú papriku, soľ, korenie.
  2. Zmes necháme 30 minút odpočinúť v chladničke.
  3. Mäso rozdelíme na fašírky (približne 120 g), opečieme na oleji približne 3-5 min z každej strany.
  4. Sušené huby namočíme a necháme 20 min odležať.
  5. Zemiaky olúpeme a nakrájame na malé kúsky, uvaríme v osolenej vode. Potom ich roztlačíme, pridáme teplé mlieko, maslo a plochou metlou pri nízkych otáčkach vyšľaháme na hladkú kašu. Dosolíme podľa chuti.
  6. Steaky preložíme na tanier a do panvičky pridáme olej, na ktorom opečieme na plátky nakrájanú cibuľku. Pridáme huby, ktoré sme zbavili vody, nasekaný tymián a opečieme približne 5 minút. Pridáme maslo, múku a miešame asi 2 minúty. Prilejeme hovädzí vývar, worcestrovú omáčku a miešame, kým omáčka nezhustne.
  7. Do omáčky pridáme steaky a povaríme ešte 5 – 10 minút. Omáčku dochutíme soľou a korením a posypeme petržlenovou vňaťou. Steaky podávame so zemiakovou kašou ozdobenou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.