Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
Salisbury steaky
- 500 g mletého hovädzieho mäsa (pliecko)
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžice strúhanky
- 1 vajce
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 1 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička horčica
- 1 lyžička worcestrovej omáčky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej majoránky
- štipka kajenskej papriky
- soľ, korenie, petržlenová vňať
Hubová omáčka
- 1 väčšia cibuľa
- 50 g sušených húb
- 750 ml hovädzieho vývaru
- 1 lyžička worcestrovej omáčky
- 3 vetvičky tymiánu
- soľ, korenie
- 2 lyžice masla
- 2-3 lyžice hladkej múky
- slnečnicový olej
Zemiaková kaša
- 1,2 kg zemiakov typu C
- 130 ml teplého mlieka
- 100 g zmeknutého masla
- soľ
Salisbury steaky so zemiakovou kašou
Lahodné hovädzie fašírky v podobe Salisburských steakov jednoducho pripravíte a sú ideálne na nedeľný obed. Od mletia mäsa, cez prípravu fašírok až po zemiakovú kašu vám pomôže kuchynský robot Catler KM 8013. Nasledujte recept od foodblogerky Sandry @varime.blog
Postup:
- Hovädzie mäso pomelieme v kuchynskom robote Catler KM 8013. V mise zmiešame mäso, najemno nakrájanú cibuľku, nastrúhaný cesnak, strúhanku, vajcia, oleje, paradajkový pretlak, horčicu, kajenskú papriku, soľ, korenie.
- Zmes necháme 30 minút odpočinúť v chladničke.
- Mäso rozdelíme na fašírky (približne 120 g), opečieme na oleji približne 3-5 min z každej strany.
- Sušené huby namočíme a necháme 20 min odležať.
- Zemiaky olúpeme a nakrájame na malé kúsky, uvaríme v osolenej vode. Potom ich roztlačíme, pridáme teplé mlieko, maslo a plochou metlou pri nízkych otáčkach vyšľaháme na hladkú kašu. Dosolíme podľa chuti.
- Steaky preložíme na tanier a do panvičky pridáme olej, na ktorom opečieme na plátky nakrájanú cibuľku. Pridáme huby, ktoré sme zbavili vody, nasekaný tymián a opečieme približne 5 minút. Pridáme maslo, múku a miešame asi 2 minúty. Prilejeme hovädzí vývar, worcestrovú omáčku a miešame, kým omáčka nezhustne.
- Do omáčky pridáme steaky a povaríme ešte 5 – 10 minút. Omáčku dochutíme soľou a korením a posypeme petržlenovou vňaťou. Steaky podávame so zemiakovou kašou ozdobenou petržlenovou vňaťou.