Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
Polenta
- 1 hrnček kukuričnej polenty
- 4 hrnčeky vody
- 1 lyžica masla
- soľ, korenie
Ragú
- 1 baklažán
- 1 väčšia červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 paradajky
- 1 červená paprika
- 4-5 šampiňónov
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžica octu balsamico
- 1 lyžice sójovej omáčky
- štipka chilli vločiek
- tymian, vňať petržlenu
- soľ
Polenta s baklažánovým ragú vo varnom robote
Polenta, sýta krémová kaša bohatá na vlákninu. Pri jej príprave je potrebné neustále miešať. Vlastne nie, túto prácu za vás urobí varný robot Catler TC 8010. Vy budete len pridávať ingrediencie. Pripravte si ju s baklažánovým ragú a šampiňónmi.
Postup:
- Do nádoby robota nalejeme 4 hrnčeky vody a nastavíme 100 °C, rýchlosť 1.
- Akonáhle sa dosiahne požadovaná teplota (prístroj upozorní signálom), otvorom pomaly vsypeme pripravené množstvo polenty a soľ a necháme ju spojiť s vodou asi 1 minútu.
- Znížime teplotu na 95 °C, nastavíme čas prípravy 40 minút a rýchlosť 1. Počas miešania pridáme polovicu masla. Polentu robot mieša sám, nie je potrebné ju strážiť.
- Na úplný záver tesne pred koncom vložte do polenty zvyšok masla a nechajte rozmiešať.
- Pokrájame baklažán na menšie kocky, posolíme, okoreníme, pridáme tymián, časť petržlenu, čili vločky, pokvapkáme olejom, pridáme lyžicu sójovej omáčky a balsamica. Zmes zamiešame a necháme chvíľu marinovať.
- Do nerezovej mixovacej nádoby dáme lyžicu oleja a nahrubo pokrájanú červenú cibuľu. Restujeme 3 minúty na 120 ° C, rýchlosť 1.
- Pridáme pokrájané šampiňóny, drvený cesnak a pokračujeme v restovaní 3 minúty, 120 ° C, rýchlosť 1. Pridáme papriku a paradajky, restujeme 5 minút, znížime teplotu na 100 ° C, rýchlosť 1.
- Na záver pridáme zmes baklažánu a dusíme 10 minút, 95 ° C, rýchlosť 1. Servírujeme. Jemná chuť polenty sa krásne kombinuje s pikantnejším baklažánom. Dobrú chuť.