Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 80 g jemných ovsených vločiek
- 2 menšie banány
- 120 ml mlieka (rastlinné pre vegánsku verziu)
- 2 lyžice arašidového masla
- 2 lyžice javorového sirupu
- štipka soli
- ½ lyžičky škorice
- 30 g nasekaných sušených brusníc
- 20 g nasekaných mandlí
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 200 g ricotty
- 2-3 lyžice medu
- olej na vymazanie
- ovocie na zdobenie
Pečené ovsené vločky s medovou ricottou
Spestrite si raňajky, pečené ovsené vločky s medovou ricottou pripravené behom chvíľky v teplovzdušnej fritéze Catler HG 410. Chutný recept pre vás pripravil foodbloger Jakub Gregor, @Gregitch.
Postup:
- Predhrejeme si teplovzdušnú fritézu na 175 ° C s časovačom na 18 minút.
- V mise si vidličkou roztlačíme banány na kašu. Pridáme ostatné suroviny okrem ricotty a medu. Všetko dôkladne premiešame.
- 2 menšie zapekacie misky vymastíme olejom a rozdelíme do nich zmes vločiek. Vložíme do predhriatej fritézy a zatvoríme. Za 18 minút je hotovo.
- V medzičase si zmiešame ricottu s medom, taktiež dôkladne premiešame. Keď sú vločky upečené, vyberieme z fritézy a necháme aspoň 10 minút vychladnúť, inak sa vám nevyklopí a namiesto úhľadnej tortičky zostane len kôpka vločiek.
- Podávame s medovou ricottou a dozdobené čerstvým ovocím.