Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Pečené ovsené vločky s medovou ricottou
  • 80 g jemných ovsených vločiek
  • 2 menšie banány
  • 120 ml mlieka (rastlinné pre vegánsku verziu)
  • 2 lyžice arašidového masla
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • štipka soli
  • ½ lyžičky škorice
  • 30 g nasekaných sušených brusníc
  • 20 g nasekaných mandlí
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 200 g ricotty
  • 2-3 lyžice medu
  • olej na vymazanie
  • ovocie na zdobenie

Pečené ovsené vločky s medovou ricottou

Spestrite si raňajky, pečené ovsené vločky s medovou ricottou pripravené behom chvíľky v teplovzdušnej fritéze Catler HG 410. Chutný recept pre vás pripravil foodbloger Jakub Gregor, @Gregitch.

Postup:

  1. Predhrejeme si teplovzdušnú fritézu na 175 ° C s časovačom na 18 minút.
  2. V mise si vidličkou roztlačíme banány na kašu. Pridáme ostatné suroviny okrem ricotty a medu. Všetko dôkladne premiešame.
  3. 2 menšie zapekacie misky vymastíme olejom a rozdelíme do nich zmes vločiek. Vložíme do predhriatej fritézy a zatvoríme. Za 18 minút je hotovo.
  4. V medzičase si zmiešame ricottu s medom, taktiež dôkladne premiešame. Keď sú vločky upečené, vyberieme z fritézy a necháme aspoň 10 minút vychladnúť, inak sa vám nevyklopí a namiesto úhľadnej tortičky zostane len kôpka vločiek.
  5. Podávame s medovou ricottou a dozdobené čerstvým ovocím.
Dobrú chuť.