Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
Cesto
- 300 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 100 g masla
- ¾ menší pohár mlieka
Náplň
- jahody
- ½ menšieho pohára kryštálového cukru
- 1 lyžica škrobu
- 2 lyžice rozpusteného masla
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 vaječný bielok
- 1 lyžica práškového cukru
Mriežkový koláč s jahodami
Typický letný dezert, ktorý využíva sezónne ovocie? Áno, mriežkový koláč s jahodami. Pečieme dozlatista v multifunkčnom indukčnom hrnci Catler MC 8010 a podávame so šľahačkou alebo zmrzlinou.
Postup:
- V mise zmiešame pokrájané jahody s cukrom kryštál, škrobom, rozpusteným maslom a citrónovou šťavou a necháme bokom odpočinúť asi 20 minút.
- Vo väčšej mise zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, cukor, zmäknuté maslo a mlieko.
- Vypracujeme hladké cesto a necháme ho odležať hodinu v chladničke.
- Cesto rozdelíme na 2 diely v pomere 2/3 a 1/3. Väčší diel vyvaľkáme do guľatej placky o sile asi 0,5 cm a vložíme do hrnca vymasteného maslom.
- Pomocou vidličky urobíme v ceste niekoľko otvorov.
- Na cesto položíme list papiera na pečenie a zaťažíme ho, napríklad niekoľkými fazuľami.
- Zatvoríme veko multifunkčného indukčného hrnca Catler MC 8010 a v programe OVEN (Príprava v rúre) nastavíme čas na 15 minút.
- Po uplynutí doby prípravy vyberieme papier na pečenie aj s fazuľami a na cesto natrieme jahodovú zmes.
- Teraz vyvaľkáme z menšieho dielu cesta placku o hrúbke asi 0,5 cm a rozrežeme ju pomocou radla s ozdobným okrajom na 2 cm prúžky.
- Prúžky položíme na jahodovú zmes tak, aby vytvorili mriežku. Konce prúžkov opatrne pritlačíme k už upečenému základu.
- Zatvoríme veko hrnca av programe OVEN (Príprava v rúre) nastavíme čas 20 minút.
- Po upečení opatrne vyberieme hrniec a necháme vychladnúť. Koláč je veľmi krehký a mohol by sa potrhať.
- Po čiastočnom vychladnutí opatrne vyberieme koláč z hrnca a položíme na servírovaciu tácku.
- Posypeme práškovým cukrom a podávame so šľahačkou alebo zmrzlinou.