Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 500 g zemiakov
- hladká múka (150-350 g podľa typu zemiakov)
- 1 vajce
- štipka soli
- 15 marhúľ
- 15 kociek cukru
Maková posypka
- mak
- rozpustené maslo
- práškový cukor
Marhuľové knedle s čerstvo mletým makom
Marhuľové knedle môžeme podávať ako sladké hlavné jedlo, ale aj dezert. Tradičný pokrm zo zemiakového cesta patrí medzi najobľúbenejšie a nie je sa čomu diviť. Spojenie ovocia, zemiakového cesta, masla a maku je naozaj pochúťka. Aby mak nebol horký a mal sladšiu a výraznejšiu chuť, je dôležité ho tesne pred použitím pomlieť, ideálny pomocník je stolný mlynček Catler FC 810. Vráťte sa do detstva a vychutnajte si marhuľové knedle podľa foodblogerky Sandry @varime.blog.
Postup:
- Zemiaky uvaríme vo vode so šupkou domäkka. Vodu zlejeme a zemiaky necháme vychladnúť. Marhule umyjeme, rozrežeme a vyberieme kôstku. Do marhule namiesto kôstky vložíme kocku cukru. Mak namelieme v mlynčeku Catler FC 810.
- Vychladnuté zemiaky olúpeme a nastrúhame najemno do misky.
- Pridáme soľ, vajcia a postupne aj múku, aby sme vytvorili hladké cesto. Keď bude lepkavé, pridáme viac múky.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce. Na každý štvorec položíme marhuľu a obalíme ju. Vyvaľkáme gule. Pokiaľ sa lepí, prisypeme múku.
- Gule vložíme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, varíme ešte 5-10 minút.
- Marhuľové knedle podávame poliate maslom a posypané namletým makom a práškovým cukrom.