Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 200 g kuracích pŕs
- 140 g zemiakov
- 1/2 menšej cibule
- 25 g čedaru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 2 lyžičky lahôdkovej papriky
Majonéza
- 1 žĺtok
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 150 ml slnečnicového oleja
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- štipka soli
- 3 strúčiky cesnaku
- vňaťový petržlen
Kuracie nugety s domácou majonézou
Chopper, mlecí nôž, tyčový nadstavec s kotúčom na majonézy a hlavne výkon: čokoľvek vás napadne, má pre vás to správne príslušenstvo a povznesie vaše kulinárske umenie vyššie! Tyčový mixér Catler SB 810 Vacu+.
Postup:
- Najskôr si pripravíme majonézu.
- Do vysokej nádoby od tyčového mixéra si dáme všetky suroviny v izbovej teplote okrem cesnaku a petržlenovej vňate. Olej ako posledný.
- Tyčovým mixérom s nástavcom na majonézu mixujeme odspodu a postupne mixér zdvíhame.
- Olej emulzifikuje a postupne nám vznikne krásne krémová majonéza.
- Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a nasekanú petržlenovú vňať.
- Zamiešame a máme hotovo.
- Na nugety si uvaríme zemiaky v šupke.
- Olúpeme a do sekáčika od mixéra pridáme ku všetkým ostatným surovinám.
- Rozmixujeme na jemnú pastu. Zmes je pomerne lepivá, a tak na tvarovanie nuget použijeme dve lyžice.
- Na panvici si rozpálime olej a vyprážame nugety cca 3 minúty z každej strany. Recept vychádza na cca 12 nugiet.