Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Kuracie nugety s domácou majonézou
  • 200 g kuracích pŕs
  • 140 g zemiakov
  • 1/2 menšej cibule
  • 25 g čedaru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2 lyžičky lahôdkovej papriky

Majonéza

  • 1 žĺtok
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 150 ml slnečnicového oleja
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • štipka soli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • vňaťový petržlen

Kuracie nugety s domácou majonézou

Chopper, mlecí nôž, tyčový nadstavec s kotúčom na majonézy a hlavne výkon: čokoľvek vás napadne, má pre vás to správne príslušenstvo a povznesie vaše kulinárske umenie vyššie! Tyčový mixér Catler SB 810 Vacu+.

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme majonézu.
  2. Do vysokej nádoby od tyčového mixéra si dáme všetky suroviny v izbovej teplote okrem cesnaku a petržlenovej vňate. Olej ako posledný.
  3. Tyčovým mixérom s nástavcom na majonézu mixujeme odspodu a postupne mixér zdvíhame.
  4. Olej emulzifikuje a postupne nám vznikne krásne krémová majonéza.
  5. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a nasekanú petržlenovú vňať.
  6. Zamiešame a máme hotovo.
  7. Na nugety si uvaríme zemiaky v šupke.
  8. Olúpeme a do sekáčika od mixéra pridáme ku všetkým ostatným surovinám.
  9. Rozmixujeme na jemnú pastu. Zmes je pomerne lepivá, a tak na tvarovanie nuget použijeme dve lyžice.
  10. Na panvici si rozpálime olej a vyprážame nugety cca 3 minúty z každej strany. Recept vychádza na cca 12 nugiet.
Dobrú chuť