Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Krémové cestoviny s ricottou a sušenými paradajkami
  • 200 g cestovín
  • 100 g slaniny
  • 2 strúčiky prelisovaného česneku
  • menšia hrsť mandlí
  • ½ hrnčeka vody
  • olivový olej

Pesto

  • 140 g sušených rajčín v oleji
  • 120 g ricotty
  • 30 g čerstvo opražených mandlí
  • 80 ml oleja zo sušených rajčiakov
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička chilli vločiek
  • 1 lyžička oregana
  • 1 lyžička údenej papriky
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • bazalka na servírovanie

Krémové cestoviny s ricottou a sušenými paradajkami

Zabudnite na nudnú večeru, máme pre vás rýchly recept na krémové cestoviny s ricottou a sušenými paradajkami. S prípravou pomohol silný tyčový mixér Catler SB 810 Vacu+.

Postup:

  1. Najskôr si dáme variť cestoviny. Do nádobky na sekanie vložíme všetky suroviny na pesto a tyčovým mixérom Catler SB 810 VACU+ rozmixujeme do hladkej pasty.
  2. Na panvici si rozpálime trošku olivového oleja, prihodíme slaninu nakrájanú na kocky spoločne s cesnakom a 2 minúty opekáme, potom pridáme nadrobno nasekané mandle.
  3. Rozvoniame ďalšiu minútu, pridáme všetko pesto a trochu vody.
  4. Približne to vyjde na pol hrnčeka, ale môže sa líšiť kvôli hustote ricotty.
  5. Prisypeme uvarené cestoviny, dôkladne premiešame a servírujeme.
  6. Navrch posypeme trochou chilli vločiek a lístkami čerstvej bazalky.
Dobrú chuť.