Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Domácí žervé v multifunkčním hrnci
  • 1,5 – 2 litre čerstvého plnotučného mlieka
  • 3 lyžice kyslej smotany

Domácí žervé v multifunkčním hrnci

Varte pestrejšie, zdravšie a úspornejšie. S indukčným multifukčným hrncom Catler MC 8010 doma ľahko pripravíte aj syr typu žervé.

Postup:

  1. Pokiaľ ste si zakúpili čerstvé nepasterizované mlieko, je potrebné ho tepelne ošetriť, aby sa zabránilo rýchlemu skazeniu. Multifunkčný hrniec Catler MC 8010 zvládne túto činnosť tzv. dlhou pasterizáciou, čo je ošetrenie nízkou teplotou po dobu 30 minút.
  2. Do nádoby hrnca nalejeme mlieko. Nastavíme program Multichef na teplotu 63 ° C na dobu 35 minút.
  3. Mlieko necháme vychladnúť pri izbovej teplote a vmiešame doň 3 lyžice kyslej smotany. Prelejeme do čistých pohárov, uzavrieme a necháme „pracovať“ 24 hodín pri izbovej teplote. Potom poháre uložíme do chladničky.
  4. Až budú vychladené, premiešame ich a nalejeme do misy, ktorú si vyložíme sitkom a plátnom. V chladničke potom necháme vykvapkať - bude to trvať asi 24 hodín. Získame 2 cenné produkty: srvátku a samotný krém.
  5. Takto vytvorený domáci krém zľahka osolíme, pokiaľ ho chceme na nátierky. Môžeme ho použiť aj do sladkých dezertov, na pečenie.
Dobrú chuť.