Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
České buchty v hrnci
  • 250 g polohrubé múky
  • 150 ml smotany na šľahanie 33 %
  • ½ balenia sušeného droždia
  • 30 g práškového cukru
  • ½ balenia vanilkového cukru (alebo mandľového)
  • 50 ml kefíru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok na potretie
  • štipka kardamómu
  • lekvár

České buchty v hrnci

Tradičné české buchty v hrnci? Áno, v multifunkčnom indukčnom hrnci Catler MC 8010 varíte klasicky, v pare aj pod tlakom, dusíte aj pečiete! Jeden hrniec zvládne všetko.

Postup:

  1. Múku preosejeme a pridáme ostatné sypké prísady, zamiešame. Pridáme vajcia, smotanu (izbovej teploty) a teplé mlieko. Dôkladne vypracujeme. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
  2. Cesto na doske opatrne natiahneme a vykrajujeme okrúhle placky, do ktorých zabalíme lyžicu lekváru.
  3. Buchty naukladáme vedľa seba do maslom vymastenej nádoby hrnca, potrieme ich žĺtkom a necháme ešte pol hodiny kysnúť.
  4. Pečieme na program OVEN 30 minút na 130 °C, potom otočíme a pečieme ďalších 20 minút.
Dobrú chuť.