Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 250 g polohrubé múky
- 150 ml smotany na šľahanie 33 %
- ½ balenia sušeného droždia
- 30 g práškového cukru
- ½ balenia vanilkového cukru (alebo mandľového)
- 50 ml kefíru
- štipka soli
- 1 vajce
- 1 žĺtok na potretie
- štipka kardamómu
- lekvár
České buchty v hrnci
Tradičné české buchty v hrnci? Áno, v multifunkčnom indukčnom hrnci Catler MC 8010 varíte klasicky, v pare aj pod tlakom, dusíte aj pečiete! Jeden hrniec zvládne všetko.
Postup:
- Múku preosejeme a pridáme ostatné sypké prísady, zamiešame. Pridáme vajcia, smotanu (izbovej teploty) a teplé mlieko. Dôkladne vypracujeme. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
- Cesto na doske opatrne natiahneme a vykrajujeme okrúhle placky, do ktorých zabalíme lyžicu lekváru.
- Buchty naukladáme vedľa seba do maslom vymastenej nádoby hrnca, potrieme ich žĺtkom a necháme ešte pol hodiny kysnúť.
- Pečieme na program OVEN 30 minút na 130 °C, potom otočíme a pečieme ďalších 20 minút.