Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Ázijské kurča v teplovzdušnej fritéze
  • 700 g kuracích prsníkov
  • 1 hrnček (250 ml) kukuričného škrobu
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica sezamových semienok
  • pór
  • ryža
  • olej v spreji

Marináda

  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
  • 2 lyžičky zázvorovo-cesnakovej pasty
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia

Omáčka

  • 60 ml svetlej sójovej omáčky
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 60 g hnedého cukru
  • 60 ml vody
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2 lyžice sezamového oleja
  • 2 lyžičky zázvorovo-cesnakovej pasty

Ázijské kurča v teplovzdušnej fritéze

Vydajte sa na cestu kulinárskych dobrodružstiev bez toho, aby ste museli opustiť pohodlie domova.
V teplovzdušnej fritéze Catler HG 410 nielen fritujete bez tuku, ale grilujete, zapekáte, pečiete mäsa, pizze, múčniky alebo šetrne usušíte potraviny. Pripravte si krehké ázijské kura v chrumkavom cestíčku v sladkej sezamovej omáčke.

Postup:

  1. Mäso si nakrájame na kocky a dáme do misy.
  2. K mäsu pridáme všetky suroviny na marinádu, premiešame a necháme 20 minút odležať v izbovej teplote.
  3. Do misy s mäsom potom pridáme rozšľahané vajcia a premiešame.
  4. Bokom si dáme do misy hrnček škrobu a vložíme doň mäso, z ktorého sme odkvapkali prebytočnú tekutinu a vajcia.
  5. Dôkladne pretrepeme, aby bol každý kúsok obalený škrobom.
  6. Mäso rovnomerne rozložíme na pekáčik fritézy a zastrekneme olejom zo spreja.
  7. Vložíme do fritézy na 205 °C s časovačom na 18 minút.
  8. V polovici času mäso otočíme a znova poprskáme olejom.
  9. Hotové mäso odložíme bokom.
  10. Všetky ingrediencie na omáčku zmiešame v hlbokej panvici. Privedieme k miernemu varu.
  11. Keď omáčka zhustne do sirupovej konzistencie, prisypeme mäso a dôkladne prehádžeme, aby sa každý kúsok obalil.
  12. Zasypeme sezamovými semienkami a znovu prehádžeme.
  13. Servírujeme s ryžou dozdobenou nakrájaným pórom.
Dobrú chuť.