Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 700 g kuracích prsníkov
- 1 hrnček (250 ml) kukuričného škrobu
- 2 vajcia
- 1 lyžica sezamových semienok
- pór
- ryža
- olej v spreji
Marináda
- 2 lyžice ryžového octu
- 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
- 2 lyžičky zázvorovo-cesnakovej pasty
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
Omáčka
- 60 ml svetlej sójovej omáčky
- 2 lyžice ryžového octu
- 60 g hnedého cukru
- 60 ml vody
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 2 lyžice sezamového oleja
- 2 lyžičky zázvorovo-cesnakovej pasty
Ázijské kurča v teplovzdušnej fritéze
Vydajte sa na cestu kulinárskych dobrodružstiev bez toho, aby ste museli opustiť pohodlie domova.
V teplovzdušnej fritéze Catler HG 410 nielen fritujete bez tuku, ale grilujete, zapekáte, pečiete mäsa, pizze, múčniky alebo šetrne usušíte potraviny. Pripravte si krehké ázijské kura v chrumkavom cestíčku v sladkej sezamovej omáčke.
V teplovzdušnej fritéze Catler HG 410 nielen fritujete bez tuku, ale grilujete, zapekáte, pečiete mäsa, pizze, múčniky alebo šetrne usušíte potraviny. Pripravte si krehké ázijské kura v chrumkavom cestíčku v sladkej sezamovej omáčke.
Postup:
- Mäso si nakrájame na kocky a dáme do misy.
- K mäsu pridáme všetky suroviny na marinádu, premiešame a necháme 20 minút odležať v izbovej teplote.
- Do misy s mäsom potom pridáme rozšľahané vajcia a premiešame.
- Bokom si dáme do misy hrnček škrobu a vložíme doň mäso, z ktorého sme odkvapkali prebytočnú tekutinu a vajcia.
- Dôkladne pretrepeme, aby bol každý kúsok obalený škrobom.
- Mäso rovnomerne rozložíme na pekáčik fritézy a zastrekneme olejom zo spreja.
- Vložíme do fritézy na 205 °C s časovačom na 18 minút.
- V polovici času mäso otočíme a znova poprskáme olejom.
- Hotové mäso odložíme bokom.
- Všetky ingrediencie na omáčku zmiešame v hlbokej panvici. Privedieme k miernemu varu.
- Keď omáčka zhustne do sirupovej konzistencie, prisypeme mäso a dôkladne prehádžeme, aby sa každý kúsok obalil.
- Zasypeme sezamovými semienkami a znovu prehádžeme.
- Servírujeme s ryžou dozdobenou nakrájaným pórom.