Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Teriyaki losos s ananásovou salsou na grile
  • ​4 filety z lososa
  • olej 

Marináda

  • 125 ml sójovej omáčky
  • 60 ml vody
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • ¼ hrnčeka trstinového cukru
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1 lyžica strúhaného zázvoru
  • 1 lyžička čierneho korenia

Salsa

  • 300 g nakrájaného čerstvého ananásu
  • 1 nadrobno nakrájaná stredná červená cibuľa
  • ½ nadrobno nakrájanej červenej papriky
  • ¼ hrnčeka nasekaného koriandra
  • 2 lyžice šťavy z citróna
  • 1 lyžička chilli vločiek
  • soľ a korenie podľa chuti 

Teriyaki losos s ananásovou salsou na grile

Priamo božský je grilovaný Teriyaki losos s ananásovou salsou, v smart grile Catler GR 7010 pripravený raz dva.

Postup:

  1. V uzatvárateľnej vákuovacej nádobe Catler GC3 zmiešame všetky suroviny na marinádu a premiešame.
  2. Do marinády vložíme filety kožou nahor, zatvoríme nádobu, odsajeme vzduch a necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny pred grilovaním.
  3. Potom si pripravíme salsu. Jednoducho si zmiešame všetky suroviny a dáme do chladničky.
  4. Elektrický gril nastavíme na teplotu 190 °C.
  5. Lososové filety vyberieme z marinády a osušíme papierovou utierkou.
  6. Gril zľahka potrieme olejom. Filety položíme na gril kožou dole a grilujeme 4-5 minút z každej strany.
  7. Pre výraznejšiu chuť môžeme minútu pred koncom otočiť späť mäsom nahor a potrieť zvyšnou marinádou.
  8. Podávame samotného lososa so salsou ako ľahkú variantu alebo doplníme ryžou či pečivom.
Dobrú chuť