Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Steak so slivkovou omáčkou
  • 2 rump steaky (2 cm vysoké)
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • zemiaky varené v šupke

Omáčka

  • 70 g masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 250 ml hovädzieho vývaru (osolený)
  • 100 g slivkového lekváru
  • čierne korenie
  • štipka škorice

Steak so slivkovou omáčkou

Kedykoľvek dostanete chuť, rozpáľte gril a okamžite grilujte so smart grilom Catler GR 7010 s teplotnou sondou, napríklad šťavnaté steaky so slivkovou omáčkou.

Postup:

  1. V rajnici si rozpustíme maslo. Pridáme múku a za stáleho miešania necháme 30 sekúnd peniť.
  2. Zalejeme vývarom a pridáme lekvár. Varíme 2 minúty za stáleho miešania. Okoreníme a pridáme štipku škorice. Premiešame a dáme bokom.
  3. Steak si osušíme, potrieme olejom z oboch strán a potom dôkladne nasolíme a nakoreníme.
  4. Kontaktný gril Catler GR 7010 si nahrejeme na 220 °C. Steak položíme na gril, zapichneme teplotnú sondu do stredu mäsa, jej teplotu nastavíme na 55 ° C (pre medium steak), zatvoríme veko. Po dosiahnutí cieľovej teploty dá gril vedieť zvukovým znamením.
  5. Steak vyberieme a necháme na tanieri či doske 10 minút odpočinúť.
  6. Na gril (stále teplota 220 ° C) vyskladáme na plátky nakrájané v šupke varené zemiaky, jemne polejeme olejom, zatvoríme veko a pečieme 5-8 minút.
  7. Na tanier servírujeme omáčku a na nej vyskladáme zemiaky a potom na plátky pokrájaný steak.
  8. Dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.