Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 2 rump steaky (2 cm vysoké)
- olivový olej
- soľ
- korenie
- zemiaky varené v šupke
Omáčka
- 70 g masla
- 1 lyžica hladkej múky
- 250 ml hovädzieho vývaru (osolený)
- 100 g slivkového lekváru
- čierne korenie
- štipka škorice
Steak so slivkovou omáčkou
Kedykoľvek dostanete chuť, rozpáľte gril a okamžite grilujte so smart grilom Catler GR 7010 s teplotnou sondou, napríklad šťavnaté steaky so slivkovou omáčkou.
Postup:
- V rajnici si rozpustíme maslo. Pridáme múku a za stáleho miešania necháme 30 sekúnd peniť.
- Zalejeme vývarom a pridáme lekvár. Varíme 2 minúty za stáleho miešania. Okoreníme a pridáme štipku škorice. Premiešame a dáme bokom.
- Steak si osušíme, potrieme olejom z oboch strán a potom dôkladne nasolíme a nakoreníme.
- Kontaktný gril Catler GR 7010 si nahrejeme na 220 °C. Steak položíme na gril, zapichneme teplotnú sondu do stredu mäsa, jej teplotu nastavíme na 55 ° C (pre medium steak), zatvoríme veko. Po dosiahnutí cieľovej teploty dá gril vedieť zvukovým znamením.
- Steak vyberieme a necháme na tanieri či doske 10 minút odpočinúť.
- Na gril (stále teplota 220 ° C) vyskladáme na plátky nakrájané v šupke varené zemiaky, jemne polejeme olejom, zatvoríme veko a pečieme 5-8 minút.
- Na tanier servírujeme omáčku a na nej vyskladáme zemiaky a potom na plátky pokrájaný steak.
- Dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.