Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Sladkokyslé kura na indukčnej platničke
  • 400 g kuracích pŕs
  • 1 lyžica Mirin alebo ryžového octu
  • 1 žĺtok
  • ⅓ lyžičky soli a korenia
  • 4 lyžice kukuričného škrobu
  • olej na vyprážanie
  • ryža ako príloha

Omáčka

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice kečupu
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 lyžica ryžového octu
  • ½ lyžičky soli
  • 150 ml vody
  • 1 lyžica kukuričného škrobu s 2 lyžicami vody
  • 130 g sterilizovaného hrášku

Sladkokyslé kura na indukčnej platničke

Máte radi Áziu s jej rozmanitou chuťou a vôňou? Nasledujte recept na sladkokyslé kura, ktoré pre vás pripravil foodbloger Jakub Gregor, @Gregitch.

Postup:

  1. Najprv si uvaríme ryžu ako prílohu. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky. V mise zmiešame s Mirinom alebo octom, žĺtkom, soľou a čiernym korením. Potom poprášime škrobom a znova premiešame.
  2. V hlbokej panvici si rozpálime dostatok oleja na vyprážanie, aby mohlo byť mäso ponorené. Na 2 várky vyprážame dozlatista a chrumkava pri teplote oleja 185 °C. Presnú teplotu vám postráži indukčná platnička Catler IH 4010. Mäso odkladáme do misky s papierovou utierkou, ktorá absorbuje prebytočný olej.
  3. V čistej panvici zmiešame všetky suroviny na omáčku (okrem hrášku) a privedieme do varu za stáleho miešania. Varíme tak dlho, kým omáčka krásne zhustne a leskne sa. Potom pridáme mäso a hrášok, dôkladne premiešame a prehrejeme a môžeme servírovať.
Dobrú chuť.