Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 400 g kuracích pŕs
- 1 lyžica Mirin alebo ryžového octu
- 1 žĺtok
- ⅓ lyžičky soli a korenia
- 4 lyžice kukuričného škrobu
- olej na vyprážanie
- ryža ako príloha
Omáčka
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 lyžice kečupu
- 2 lyžičky cukru
- 1 lyžica ryžového octu
- ½ lyžičky soli
- 150 ml vody
- 1 lyžica kukuričného škrobu s 2 lyžicami vody
- 130 g sterilizovaného hrášku
Sladkokyslé kura na indukčnej platničke
Máte radi Áziu s jej rozmanitou chuťou a vôňou? Nasledujte recept na sladkokyslé kura, ktoré pre vás pripravil foodbloger Jakub Gregor, @Gregitch.
Postup:
- Najprv si uvaríme ryžu ako prílohu. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky. V mise zmiešame s Mirinom alebo octom, žĺtkom, soľou a čiernym korením. Potom poprášime škrobom a znova premiešame.
- V hlbokej panvici si rozpálime dostatok oleja na vyprážanie, aby mohlo byť mäso ponorené. Na 2 várky vyprážame dozlatista a chrumkava pri teplote oleja 185 °C. Presnú teplotu vám postráži indukčná platnička Catler IH 4010. Mäso odkladáme do misky s papierovou utierkou, ktorá absorbuje prebytočný olej.
- V čistej panvici zmiešame všetky suroviny na omáčku (okrem hrášku) a privedieme do varu za stáleho miešania. Varíme tak dlho, kým omáčka krásne zhustne a leskne sa. Potom pridáme mäso a hrášok, dôkladne premiešame a prehrejeme a môžeme servírovať.