Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Mäsové gule v teplovzdušnej fritéze
  • 650-700 g mletého hovädzieho
  • 120 g strúhanky
  • 80 g čedaru
  • 1 lyžička tymiánu, oregana a rozmarínu
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky čierneho mletého korenia
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 2 rozšľahané vajcia
  • 60 ml mlieka

Omáčka

  • 80 g masla
  • 2,5 lyžice hladkej múky
  • 320 ml hovädzieho vývaru
  • 250 ml mlieka
  • 3 lyžičky dijonskej horčice
  • čierne mleté ​​korenie

Mäsové gule v teplovzdušnej fritéze

Nemáte radi zdĺhavé prípravy? Lahodné mäsové gule s horčičnou omáčkou sú hotové raz dva, vďaka teplovzdušnej fritéze Catler HG 410, ktorá šetrí nielen váš čas aj peňaženku.

Postup:

  1. Do misy si dáme všetky suroviny na gule a dôkladne premiešame. Najlepším nástrojom sú v tejto situácii ruky. Zo zmesi vytvarujeme 14-16 gulí, ktoré odkladáme na pekáčik teplovzdušnej fritézy.
  2. Fritézu nastavíme na 190 °C s časovačom na 12 minút. Mäsové gule zľahka polejeme olejom a vložíme do rozohriatej fritézy. Po upečení necháme 5 minút odležať.
  3. Medzitým si pripravíme jednoduchú horčicovú omáčku.
  4. V menšej panvici si rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania metličkou necháme minútu zapražiť.
  5. Prilejeme vývar a opäť miešame až do zhustnutia zmesi. To bude iba pár sekúnd.
  6. Pridáme mlieko, horčicu a korenie a opäť miešame, kým nám vznikne jemná krémová omáčka.
  7. Pokiaľ sme použili vývar, ktorý nebol osolený, samozrejme podľa chuti osolíme. Podávame ideálne so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť.