Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Kuracie špízy z fritézy
  • 600 g kuracích stehenných rezňov
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • ½ lyžičky sušenej cibule
  • ½ lyžičky sladkej papriky
  • ¼ lyžičky chilli
  • ¼ lyžičky kurkumy
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica slnečnicového oleja

Cesnakové maslo

  • 110 g masla
  • 6 strúčikov prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžica čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica medu

Kuracie špízy z fritézy

Najrýchlejšia príprava pokrmov s minimom oleja, teplovzdušná fritéza Catler HG 410 opäť boduje, tentoraz s kuracími špízmi s cesnakovým maslom.

Postup:

  1. Zmiešame si všetko korenie.
  2. Kuracie mäso si očistíme a pokrájame na kúsky cca 4x4 cm.
  3. K mäsu pridáme lyžicu oleja, premiešame, potom prisypeme zmes korenia a opäť premiešame. Necháme 20 minút odležať.
  4. Mäso kúsok po kúsku napichneme na špízy.
  5. Naštartujeme teplovzdušnú fritézu na 205 °C s časovačom na 18 minút.
  6. Vložíme pekáčik so špízmi a necháme fritézu pracovať.
  7. Po 10 minútach špízy otočíme.
  8. Od 16. minúty kontrolujeme, a prípadne vyberieme skôr.
  9. Po upečení necháme špízy 5 minút odležať.
  10. Medzitým si rozpustíme maslo, pridáme doň petržlenovú vňať, cesnak a med a minútu spoločne povaríme.
  11. Podávame so pečivom alebo so zemiakmi či ryžou.
Dobrú chuť.