Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 400 ml teplej vody
- lyžička soli
- lyžička cukru
- 1 balíček sušeného droždia
- 500 g hladkej múky
- 2 vetvičky rozmarínu
- zdobenie: bylinky, cibuľa, olivy, paradajky, šampiňóny…
Talianska focaccia z kysnutého cesta
Zbavte sa raz a navždy otázky, čo budeme variť. S multifunkčným varným robotom Catler TC 9010 získate prístup k stovkám receptov. Alebo tvorte vlastné a využite všetky funkcie naplno. Naviaže, spracuje, zarobí, zamieša, rozmixuje, uvarí aj ohreje. Skúste tradičnú taliansku focacciu z kysnutého cesta.
Postup:
- Vodu, soľ, cukor a droždie dáme do misy robota.
- Nastavíme teplotu 37 stupňov, rýchlosť 2.
- Necháme 2 minúty dobre zamiešať a zahriať, aby cesto neskôr krásne vykyslo.
- Preosejeme múku a necháme znova zamiešať cca 3 minúty, tentoraz bez teploty na rýchlosť 1.
- Do cesta zapracujeme nasekaný rozmarín.
- Vyberieme metlu a necháme cesto vykysnúť na teplom mieste 1-1,5 hodiny.
- Vykysnuté cesto vyklopíme na vyšší plech s papierom na pečenie, opatrne rozprestrieme na plochu plechu.
- Prikryjeme utierkou a dáme opäť na teplé miesto na 15 minút.
- Zdobíme rôznymi prísadami ako sú bylinky, olivy, paradajky alebo syr.
- Pečieme v rúre predhriatej na 220 stupňov dozlatista cca 20 minút.