Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Talianska focaccia z kysnutého cesta
  • 400 ml teplej vody
  • lyžička soli
  • lyžička cukru
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 500 g hladkej múky
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • zdobenie: bylinky, cibuľa, olivy, paradajky, šampiňóny…

Talianska focaccia z kysnutého cesta

Zbavte sa raz a navždy otázky, čo budeme variť. S multifunkčným varným robotom Catler TC 9010 získate prístup k stovkám receptov. Alebo tvorte vlastné a využite všetky funkcie naplno. Naviaže, spracuje, zarobí, zamieša, rozmixuje, uvarí aj ohreje. Skúste tradičnú taliansku focacciu z kysnutého cesta.

Postup:

  1. Vodu, soľ, cukor a droždie dáme do misy robota.
  2. Nastavíme teplotu 37 stupňov, rýchlosť 2.
  3. Necháme 2 minúty dobre zamiešať a zahriať, aby cesto neskôr krásne vykyslo.
  4. Preosejeme múku a necháme znova zamiešať cca 3 minúty, tentoraz bez teploty na rýchlosť 1.
  5. Do cesta zapracujeme nasekaný rozmarín.
  6. Vyberieme metlu a necháme cesto vykysnúť na teplom mieste 1-1,5 hodiny.
  7. Vykysnuté cesto vyklopíme na vyšší plech s papierom na pečenie, opatrne rozprestrieme na plochu plechu.
  8. Prikryjeme utierkou a dáme opäť na teplé miesto na 15 minút.
  9. Zdobíme rôznymi prísadami ako sú bylinky, olivy, paradajky alebo syr.
  10. Pečieme v rúre predhriatej na 220 stupňov dozlatista cca 20 minút.
Dobrú chuť.