Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 1 žĺtok
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 150 ml slnečnicového oleja
- ½ lyžičky soli
- 4 ančovičky v oleji
- šťava z 1 citróna
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice
- ½ lyžičky worcester omáčky
- 1 hrsť najemno nastrúhaného parmezánu
- 1 lyžička kapar
Dresing na Caesar šalát
Krémový, bohato ochutený dresing je tým, čo premení jednoduchú kombináciu rímskeho šalátu, krutónov a parmezánu na kulinárske dielo, ktoré si získa vaše srdce.
Postup:
- Do nádoby tyčového mixéra Catler SB 810 Vacu+ vložíme žĺtok, horčicu, soľ a citrónovú šťavu.
- Zalejeme olejom. Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.
- Tyčový mixér ponoríme až tesne nad žĺtok a cca 30 sekúnd mixujeme.
- Potom naozaj pomaly zdvíhame tyčový mixér vždy cca o 1 cm, aby sa nám krásne spájala hmota s olejom a hustla.
- Pridáme ďalšie suroviny a ešte raz rozmixujeme.
- V hotovom dressingu pekne obalíme kusy rímskeho šalátu.