Blog

Musíte ochutnať svet značky Catler
Bulgurový šalát s grilovaným kuraťom
  • 500 g kuracích pŕs
  • olivový olej, soľ, korenie
  • 300 g bulguru
  • 600 ml vody
  • 300 g paradajok
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 150 g šalátovej uhorky
  • 2 stonky jarnej cibuľky
  • veľká hrsť petržlenovej vňate

Marináda 

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • šťava z jedného citróna
  • soľ

Bulgurový šalát s grilovaným kuraťom

Pripravte si s nami vynikajúce šťavnaté kuracie prsia s bulgurovým šalátom v smart grile Catler GR 7010. Vďaka teplotnej sonde bude mäso vždy dokonale prepečené.

Postup:

  1. Kuracie prsia si z hornej strany narežeme krížom. Pokvapkáme ich troškou olivového oleja, ten do mäsa rukami vmasírujeme, mäso osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Elektrický gril si naštartujeme na 180 °C. Keď je nahriaty, vložíme doň mäso a cca 10 min grilujeme so zatvoreným vekom.
  3. Pokiaľ máte gril s teplotnou sondou, mäso je hotové, keď má vnútornú teplotu 65 °C v najhrubšej časti.
  4. Do rajnice si dáme bulgur a vodu v pomere 1:2, pod pokrievkou privedieme do varu, stlmíme plameň na minimum, niekoľkokrát premiešame a varíme cca 10 min, až sa voda kompletne vstrebe.
  5. Hotový bulgur necháme 15 min dôjsť pod pokrievkou.
  6. Zmiešame si všetky ingrediencie na marinádu a tú potom primiešame do vychladnutého bulguru.
  7. Do bulguru s marinádou pridáme všetku zeleninu, ktorú sme pokrájali na drobné kocky, premiešame a potom môžeme servírovať. Máme dve možnosti. Buď mäso nakrájame a položíme na naservírovaný šalát, alebo môžeme mäso pokrájať na kocky a primiešať do šalátu.
Dobrú chuť.