Blog
Musíte ochutnať svet značky Catler
- 500 g kuracích pŕs
- olivový olej, soľ, korenie
- 300 g bulguru
- 600 ml vody
- 300 g paradajok
- 1 malá červená cibuľa
- 1 červená paprika
- 150 g šalátovej uhorky
- 2 stonky jarnej cibuľky
- veľká hrsť petržlenovej vňate
Marináda
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica javorového sirupu
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- šťava z jedného citróna
- soľ
Bulgurový šalát s grilovaným kuraťom
Pripravte si s nami vynikajúce šťavnaté kuracie prsia s bulgurovým šalátom v smart grile Catler GR 7010. Vďaka teplotnej sonde bude mäso vždy dokonale prepečené.
Postup:
- Kuracie prsia si z hornej strany narežeme krížom. Pokvapkáme ich troškou olivového oleja, ten do mäsa rukami vmasírujeme, mäso osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Elektrický gril si naštartujeme na 180 °C. Keď je nahriaty, vložíme doň mäso a cca 10 min grilujeme so zatvoreným vekom.
- Pokiaľ máte gril s teplotnou sondou, mäso je hotové, keď má vnútornú teplotu 65 °C v najhrubšej časti.
- Do rajnice si dáme bulgur a vodu v pomere 1:2, pod pokrievkou privedieme do varu, stlmíme plameň na minimum, niekoľkokrát premiešame a varíme cca 10 min, až sa voda kompletne vstrebe.
- Hotový bulgur necháme 15 min dôjsť pod pokrievkou.
- Zmiešame si všetky ingrediencie na marinádu a tú potom primiešame do vychladnutého bulguru.
- Do bulguru s marinádou pridáme všetku zeleninu, ktorú sme pokrájali na drobné kocky, premiešame a potom môžeme servírovať. Máme dve možnosti. Buď mäso nakrájame a položíme na naservírovaný šalát, alebo môžeme mäso pokrájať na kocky a primiešať do šalátu.