Hovädzí Stroganov
"
Počet porcií: 4-6
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: Stredná
Ingrediencie
450 g | hovädzieho mäsa |
1 | cibuľa |
1 | kelímok kyslej smotany |
2 | lyžičky múky |
2 | petržlenové vňate |
2 | polievkové lyžice paradajkového pretlaku, soľ podľa chuti |
Príprava
- Cibuľu nakrájame na rezance. Mäso nakrájame na cca 4cm kocky. Do hrnca vložíme mäso, necháme otvorené veko a nastavíme program FRY (Vyprážať). Opražíme mäso, aby sa zatiahlo a zostalo šťavnaté. Mäso vyberieme a v hrnci osmažíme cibuľu.
- Potom vložíme mäso späť, premiešame, zaprášime múkou a pridáme paradajkový pretlak a kyslú smotanu. Opäť premiešame. Potom zavrieme veko hrnca a v programe FRY (Vyprážať) nastavíme čas 10 minút. Počas prípravy premiešame.
- Potom pridáme do hrnca soľ podľa chuti, korenie a bobkový list, zavrieme veko a nastavíme v programe MULTI CHEF (Osobné nastavenia) čas 20 minút a teplotu 100°C.
- Odporúčame Stroganov podávať s varenými cestovinami, môžeme tiež posypať sezamom a bylinkami.